voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Witte asperges met rauwe ham, ei en nieuwe aardappelen

Witte asperges met rauwe ham, ei en nieuwe aardappelen

ingredi├źnten

500 gram witte asperges

500 gram nieuwe aardappels

Opperdoezer ronde

4 eieren

2 eetlepels truffelolie

1 eetlepel verse bieslook

150 gram rauwe hammen


  • 1 Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af. Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe.
  • 2 Zet de aardappelen op in ruim water met zout, kook ze gaar in circa 20 minuten en giet ze af.
  • 3 Kook tegelijkertijd de asperges in circa 20 minuten beetgaar en kook de eieren 5 minuten.
  • 4 Neem de asperges voorzichtig uit het kookvocht en leg ze op een schaal. Pel de eieren. Doe de aardappelen over in een schaal en besprenkel ze met truffelolie, de bieslook en versgemalen peper.
  • 5 Snijd de eieren in stukken en serveer ze met de ham bij de asperges en aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 39 gram