voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Witte chocoladefondue met fruit

Witte chocoladefondue met fruit

ingrediënten

300 gram witte chocolade

150 milliliter halfvolle melk

40 gram boter

100 milliliter slagroom

750 gram fruit naar keuze

banaan

kiwi

appel

ananas

aardbei


  • 1 Hak of breek de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk au bain-marie. Laat de chocolade al roerend in de melk smelten.
  • 2 Roer eerst de boter erdoor en als die gesmolten is de slagroom.
  • 3 Giet de warme chocoladefondue over in de pan van een fonduestel. Houd de chocoladefondue warm.
  • 4 Prik stukjes fruit aan een fonduevork en doop in de fondue.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 5 gram