online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer

ingrediënten

250 gram cranberry's

1 sinaasappel

1 theelepel gemberwortel

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

theelepel kaneelpoeder

2 handperen

100 gram witte basterdsuiker

200 milliliter kookroom

250 gram witte chocolade

200 milliliter slagroom


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Kook 2 eetlepels cranberry’s circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren.
  • 2 Verwarm het sinaasappelsap met de overige cranberry’s, gember, kaneel, peer en 3/4 van de witte basterdsuiker.
  • 3 Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen.
  • 5 Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen.
  • 6 Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry’s.
  • 7 Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom en verdeel over het cranberry-peermengsel in de glazen.
  • 8 Zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 9 Garneer met de gesuikerde cranberry’s.

bereidingstip

Vervang 1 peer door 25 gram blanke rozijnen.. Serveer de mousse in een schaal en garneer met gesuikerde cranberry’s en in krullen geschaafde witte chocolade.


voedingswaarde

energie 770 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 7 gram