voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer

ingrediënten

250 gram cranberry's

1 sinaasappel

1 theelepel gemberwortel

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

theelepel kaneelpoeder

2 handperen

100 gram witte basterdsuiker

200 milliliter kookroom

250 gram witte chocolade

200 milliliter slagroom


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Kook 2 eetlepels cranberry’s circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren.
  • 2 Verwarm het sinaasappelsap met de overige cranberry’s, gember, kaneel, peer en 3/4 van de witte basterdsuiker.
  • 3 Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen.
  • 5 Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen.
  • 6 Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry’s.
  • 7 Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom en verdeel over het cranberry-peermengsel in de glazen.
  • 8 Zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 9 Garneer met de gesuikerde cranberry’s.

bereidingstip

Vervang 1 peer door 25 gram blanke rozijnen.. Serveer de mousse in een schaal en garneer met gesuikerde cranberry’s en in krullen geschaafde witte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 7 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier