voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Witte chocolademousse met gekonfijte citroen

Witte chocolademousse met gekonfijte citroen

ingredi├źnten

1 citroen

50 gram suiker

2 blaadjes gelatine

75 milliliter melk

150 gram witte chocolade

2 plakken chocoladecake

2 eetlepels rum

200 milliliter slagroom


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm suiker en water tot de suiker is opgelost.
  • 2 Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes 5 minuten. Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
  • 3 Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en laat de chocolade hierin al roerend smelten.
  • 4 Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel. Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel.
  • 5 Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen. Sprenkel de rum erover.
  • 6 Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen.
  • 7 Laat ze in de koelkast opstijven (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 8 Serveer het dessert gegarneerd met de citroenplakjes, eventueel gehalveerd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram