online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Witte chocolademousse met gekonfijte citroen

Witte chocolademousse met gekonfijte citroen

ingredi├źnten

1 citroen

50 gram suiker

2 blaadjes gelatine

75 milliliter melk

150 gram witte chocolade

2 plakken chocoladecake

2 eetlepels rum

200 milliliter slagroom


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm suiker en water tot de suiker is opgelost.
  • 2 Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes 5 minuten. Schep de citroen eruit en laat afkoelen.
  • 3 Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en laat de chocolade hierin al roerend smelten.
  • 4 Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel. Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel.
  • 5 Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen. Sprenkel de rum erover.
  • 6 Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen.
  • 7 Laat ze in de koelkast opstijven (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 8 Serveer het dessert gegarneerd met de citroenplakjes, eventueel gehalveerd.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram