voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
moeilijk
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Witte-chocolademousse met sinaasappel

Witte-chocolademousse met sinaasappel

ingredi├źnten

3 blaadjes gelatine

100 gram witte chocolade

1 eetlepel melk

200 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker

1 eetlepel sinaasappellikeur

1 theelepel sinaasappelrasp

2 eiwitten

1 handje gekonfijte sinaasappelsnippers


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Vet de puddingvorm in.
  • 2 Laat de gelatine weken in ruim water.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 4 Verwarm de melk. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de melk. Klop dit met een garde door de chocolade.
  • 5 Klop de slagroom stijf met de suiker, likeur en sinaasappelschil. Schep de chocolade hier rustig doorheen.
  • 6 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel voorzichtig door de chocoladeroom.
  • 7 Giet de mousse in de puddingvorm en laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 8 Zet de vorm heel kort in een laagje heet water en stort de mousse op een plat bord.
  • 9 Decoreer met gekonfijte sinaasappelschilletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram