online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
moeilijk
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Witte-chocolademousse met sinaasappel

Witte-chocolademousse met sinaasappel

ingredi├źnten

3 blaadjes gelatine

100 gram witte chocolade

1 eetlepel melk

200 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker

1 eetlepel sinaasappellikeur

1 theelepel sinaasappelrasp

2 eiwitten

1 handje gekonfijte sinaasappelsnippers


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Vet de puddingvorm in.
  • 2 Laat de gelatine weken in ruim water.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 4 Verwarm de melk. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de melk. Klop dit met een garde door de chocolade.
  • 5 Klop de slagroom stijf met de suiker, likeur en sinaasappelschil. Schep de chocolade hier rustig doorheen.
  • 6 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel voorzichtig door de chocoladeroom.
  • 7 Giet de mousse in de puddingvorm en laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 8 Zet de vorm heel kort in een laagje heet water en stort de mousse op een plat bord.
  • 9 Decoreer met gekonfijte sinaasappelschilletjes.


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram