voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Witte ijstaart

Witte ijstaart

ingredi├źnten

1 liter slagroomijs

1 liter vanille-ijs

100 gram bitterkoekjes

100 gram amandelcantuccini

200 milliliter slagroom

2 eetlepels witte basterdsuiker

2 eetlepels poedersuiker

zilverpilletjes

40 gram witte chocolade


benodigdheden

springvorm

ronde schaal

  • 1 Laat het ijs iets zachter worden. Vul de vorm met de helft van het ijs. Druk dit aan en strijk glad met de achterkant van een warme lepel.
  • 2 Verdeel een laag koekkruim over het ijs, laat aan de rand een halve centimeter vrij. Vul de vorm met de rest van het ijs.
  • 3 Zet de taart in de diepvries (kan een dag van tevoren).
  • 4 Klop de slagroom met de suiker stijf. Dompel de vorm van de ijstaart enkele tellen in heet water en keer de taart op een schaal.
  • 5 Bestrijk de buitenkant van de taart niet al te glad royaal met slagroom.
  • 6 Garneer met zilveren garneerpilletjes en chocoladekrullen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 6 gram