voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Witte wijn-saffraansaus

Witte wijn-saffraansaus

ingredi├źnten

10 saffraandraadjes

200 witte wijn

1 ui

1 eetlepel boter

200 milliliter visfond

200 milliliter kookroom


  • 1 Laat een buisje saffraan weken in de wijn. Fruit een gesnipperde ui in de boter glazig en blus af met de wijn.
  • 2 Laat voor de helft inkoken en giet hier de visfond en de kookroom bij.
  • 3 Laat dit op een middelhoge stand een paar minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.

bereidingstip

Lekker bij vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram