online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Wittebonensoep met knoflookbrood

Wittebonensoep met knoflookbrood

ingrediënten

250 gram boerensoepgroenten

8 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook

400 gram tomatenblokjes

350 milliliter runderbouillon

350 gram kippenbouillon

400 gram witte bonen

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel Provençaalse kruiden

1 stokbrood

1 ciabattabrood


  • 1 Roerbak de soepgroenten circa 3 minuten in een soeppan in 2 eetlepels van de olijfolie met de helft van de knoflook.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon, aangevuld met water volgens de aanwijzingen op de verpakking, toe en kook circa 5 minuten zachtjes.
  • 3 Meng de bonen en kruiden erdoor en verwarm zonder te koken. Meng de rest van de olie met de knoflook, bestrijk het brood ermee en serveer bij de soep.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 15 gram