voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Wittechocoladebavarois met cranberrysaus

Wittechocoladebavarois met cranberrysaus

ingrediënten

4 blaadjes gelatine

100 gram witte chocolade

250 milliliter slagroom

50 gram suiker

2 eetlepels sinaasappellikeur

2 eetlepels amandellikeur

200 milliliter blanke vla

verse munt

4 kerstchocolaatjes

350 gram verse cranberry's

200 gram suiker

25 milliliter bessenjenever

25 milliliter crème de cassis


benodigdheden

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Week de gelatine in koud water. Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bain-marie of 1 minuut in de magnetron op 400 Watt.
  • 2 Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verwarm de likeur.
  • 3 Knijp de gelatine uit en los deze op in de likeur. Schep de likeur en de afgekoelde gesmolten chocolade door de vla. Spatel de slagroom erdoor.
  • 4 Spoel de vormpjes om met water en schep het chocolade-roommengsel erin. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Kook voor de saus de cranberry's met suiker en 125 ml water zachtjes 10 minuten. Pureer de cranberry’s met de bessenjenever of crème de cassis en zet de saus in de koelkast.
  • 6 Stort de bavarois op borden. Schep de saus eromheen en garneer met munt of kerstchocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 7 gram