voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Witvis met witte wijn-vanillesaus

Witvis met witte wijn-vanillesaus

ingredi├źnten

300 milliliter visbouillon van tablet

300 milliliter visfond

200 milliliter droge witte wijn

vanillestokje

200 milliliter kookroom

200 milliliter slagroom

600 gram kabeljauwfilets

600 gram tilapiafilets

1 eetlepel citroensap

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 eetlepels bieslook


  • 1 Verwarm de bouillon en de wijn en kook deze in tot 100 ml.
  • 2 Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit met het stokje en de room toe aan het wijnmengsel.
  • 3 Kook in tot de saus iets dikker is. Laat de saus afkoelen. Eventueel een dag van tevoren en bewaard in de koelkast.
  • 4 Bestrooi de drooggedepte vis met zout en peper. Verwarm de saus en voeg citroensap toe. Verwijder het vanillestokje.
  • 5 Verhit de boter en bak hierin de vis circa 2 minuten per kant.
  • 6 Serveer de vis met de saus en strooi de bieslook erover. Lekker met krieltjes en worteltjes met peultjes.

wijnadvies

Lekker met Casa de Campo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 29 gram