online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Witvis met witte wijn-vanillesaus

Witvis met witte wijn-vanillesaus

ingredi├źnten

300 milliliter visbouillon van tablet

300 milliliter visfond

200 milliliter droge witte wijn

vanillestokje

200 milliliter kookroom

200 milliliter slagroom

600 gram kabeljauwfilets

600 gram tilapiafilets

1 eetlepel citroensap

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 eetlepels bieslook


  • 1 Verwarm de bouillon en de wijn en kook deze in tot 100 ml.
  • 2 Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit met het stokje en de room toe aan het wijnmengsel.
  • 3 Kook in tot de saus iets dikker is. Laat de saus afkoelen. Eventueel een dag van tevoren en bewaard in de koelkast.
  • 4 Bestrooi de drooggedepte vis met zout en peper. Verwarm de saus en voeg citroensap toe. Verwijder het vanillestokje.
  • 5 Verhit de boter en bak hierin de vis circa 2 minuten per kant.
  • 6 Serveer de vis met de saus en strooi de bieslook erover. Lekker met krieltjes en worteltjes met peultjes.

wijnadvies

Lekker met Casa de Campo Chardonnay.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 29 gram