online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Wortel en spitskool met kruidencroutons

Wortel en spitskool met kruidencroutons

ingrediënten

2 sneeën bruinbrood

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel pesto

300 gram winterwortels

kleine spitskool

1 teentje knoflook

200 gram roomkaas

1 eetlepel citroensap


  • 1 Bestrijk de sneetjes brood met 1 eetlepel olijfolie gemengd met de pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill.
  • 2 Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten. Haal de bladeren los van de kool. Laat ze heel of snijd ze in brede repen.
  • 3 Blancheer de groenten 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook.
  • 5 Schep de groenten, roomkaas en citroensap erdoor en roerbak tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Snijd het brood in kleine blokjes en strooi deze voor het serveren over het gerecht.

wijnadvies

Sauvignon Blanc, net zo knapperig als dit gerecht zelf. Kies bijvoorbeeld voor Sensas, Touraine of Sea Breeze.


voedingswaarde

energie 755 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 23 gram