online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
12 personen
gemiddeld
75 min.
klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Wortel-notencake

Wortel-notencake

ingrediënten

1 eetlepel boter

bloem

paneermeel

125 gram boter

200 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

2 eieren

50 gram walnoten

150 gram wortels

1 eetlepel sinaasappelsap

150 gram zelfrijzend bakmeel


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm licht in met boter en bestuif hem met bloem of paneermeel. Klop de overtollige bloem of paneermeel eruit.
  • 2 Roer de boter zacht met de suiker en klop dit mengsel met de mixer of met de hand tot een luchtige massa. Meng de kaneelpoeder erdoor en klop de eieren er één voor één door.
  • 3 Schep de gemalen noten en de wortelrasp, een snufje zout en 1 eetlepel sinaasappelsap gemengd met 2 eetlepels warm water erdoor. Spatel het zelfrijzend bakmeel er luchtig doorheen.
  • 4 Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant iets glad. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Prik er eventueel met een satéprikker in; als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • 5 Laat de cake iets uitdampen en keer hem op een taartrooster.


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram