voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Wortel-venkelsoep met tortellini

Wortel-venkelsoep met tortellini

ingredi├źnten

5 eetlepels olijfolie

1 eetlepel pesto

1 venkelknol

4 stengels bleekselderij

1 winterwortel

4 lente-/bosuitjes

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

1 liter groentebouillon

1 liter kruidenbouillon

250 gram (spinazie)tortellini

1 bosje verse peterselie

handje verse basilicum


  • 1 Meng 3 eetlepels olijfolie met de pesto en zet apart.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de venkel, bleekselderij, winterwortel, bosui en Italiaanse kruiden 3-4 minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met het deksel op de pan circa 10 minuten.
  • 4 Voeg de tortellini toe en kook zachtjes 7-8 minuten.
  • 5 Serveer de soep bestrooid met peterselie en besprenkeld met pesto-olie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 11 gram