voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Wortelchutney

Wortelchutney

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 ui

350 gram wortels

theelepel kurkuma

theelepel chilipepervlokken

1 theelepel korianderzaad

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

200 milliliter appelazijn

100 gram rietsuiker

2 eetlepels verse dille


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de wortel, specerijen, azijn en suiker toe en laat op een lage stand inkoken.
  • 2 Roer regelmatig door zodat alles gelijkmatig gaart. Neem de pan van de warmtebron en roer de dille erdoor.
  • 3 Schep het mengsel in een potje en laat afkoelen.

bereidingstip

Lekker bij kip en vis.. Kook de dille niet mee, dan verliest dit kruid zijn smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 127 gram
eiwit 5 gram