online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Wortelmuffins met pecannoten

Wortelmuffins met pecannoten

ingrediënten

100 gram lichtbruine basterdsuiker

200 gram zelfrijzend bakmeel

1 zakje bakpoeder

2 theelepels kaneelpoeder

1 sinaasappel

2 eieren

150 milliliter zonnebloemolie

200 gram wortels

60 gram pecannoten

1 handje pecannoten

200 gram roomkaas

2 eetlepels poedersuiker

1 vanillestokje


benodigdheden

12 papieren cupcakevormpjes

1 muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng de suiker, bakmeel, bakpoeder, kaneel en sinaasappelrasp in een kom.
  • 3 Klop de eieren los met de olie en roer samen met de geraspte wortel en pecannoten door het mengsel.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinbakvorm en bak circa 20 minuten in de oven.
  • 5 Neem uit de oven, laat de muffins afkoelen en maak intussen de topping.
  • 6 Meng de roomkaas, het sinaasappelsap, de poedersuiker en het vanillemerg tot een glad mengsel.
  • 7 Verdeel de topping over de afgekoelde muffins en bestrooi met nog wat extra pecannoten.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 6 gram