online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
25 min.
brunch, ontbijt
Recepten Wortelpannenkoekjes

Wortelpannenkoekjes

ingrediënten

180 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel speculaaskruiden

50 gram suiker

150 gram wortels

280 milliliter melk

1 ei

2 eetlepels rozijnen

4 eetlepels zonnebloemolie

100 milliliter Griekse yoghurt

schenkstroop


  • 1 Meng het bakmeel met de speculaaskruiden, suiker en een mespunt zout in een kom.
  • 2 Roer in een andere kom de wortel, melk en het ei tot een samenhangend mengsel.
  • 3 Giet het wortelmengsel bij de kom met droge ingrediënten en roer goed door. Schep de rozijnen erdoor.
  • 4 Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge stand. Schep per pannenkoekje circa 1 opscheplepel beslag in de pan.
  • 5 Bak elk pannenkoekje tot er belletjes ontstaan in het midden en de randjes enigszins opgedroogd zijn. Keer de pannenkoekjes om en bak tot ze goudbruin zijn.
  • 6 Serveer met een schepje yoghurt en bedruppel met stroop. Lekker als ontbijt.


voedingswaarde

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 3 gram