online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Wortelrisotto met krokant spek

Wortelrisotto met krokant spek

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

200 gram risottorijst

4 winterpenen

700 milliliter kippenbouillon

8 plakjes ontbijtspek

50 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel peterselie


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en roer tot om alle korrels een laagje olie zit. Voeg de wortel toe en bak circa 2 minuten.
  • 2 Voeg 1/4 van de bouillon toe en blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst. Blijf dit circa 20 minuten herhalen met steeds een scheutje bouillon tot de rijst beetgaar is.
  • 3 Bak intussen in een droge, hete koekenpan het ontbijtspek krokant. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer de helft van de kaas erdoor.
  • 4 Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie. Leg per bord 2 plakjes knapperig spek erop.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 13 gram