online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

ingredi├źnten

6 eetlepels olijfolie

300 gram wortels

1 ui

1 mespunt kaneelpoeder

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

800 milliliter groentebouillon

800 milliliter kruidenbouillon

2 eetlepels geschaafde amandelen

1 sinaasappel

1 eetlepel verse munt


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren.
  • 2 Voeg de kaneel en de komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten.
  • 3 Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 4 Meng het sap en de rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep.
  • 5 Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram