voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

ingredi├źnten

6 eetlepels olijfolie

300 gram wortels

1 ui

1 mespunt kaneelpoeder

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

800 milliliter groentebouillon

800 milliliter kruidenbouillon

2 eetlepels geschaafde amandelen

1 sinaasappel

1 eetlepel verse munt


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren.
  • 2 Voeg de kaneel en de komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten.
  • 3 Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 4 Meng het sap en de rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep.
  • 5 Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram