voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
tussengerecht
recepten Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas

Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 sjalotjes

400 gram wortels

1 eetlepel geraspte mierikswortel

700 milliliter groentebouillon

1 citroen

200 gram jonge kaas

2 lente-/bosuitjes


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de wortel toe en smoor afgedekt 3-4 minuten.
  • 3 Roer de mierikswortel erdoor en giet de bouillon erbij.
  • 4 Kook zachtjes 5-6 minuten.
  • 5 Pureer met een staafmixer tot een lichtgebonden soep.
  • 6 Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
  • 7 Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
  • 8 Schep de soep in kommetjes en verdeel de kaas en bosui erover.
  • 9 Garneer met een partje citroen aan de rand van de kom.

bereidingstip

Neem in dit recept komijne- of mosterdkaas in plaats van jonge kaas.. Je kunt deze soep ook heel goed gekoeld serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 13 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier