voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Wortelspaghetti met knoflookolie

Wortelspaghetti met knoflookolie

ingrediënten

bol knoflook

50 milliliter olijfolie

400 gram winterwortels

2 eetlepels bieslook


benodigdheden

magnetronfolie

  • 1 Blancheer de wortelspaghetti 1 minuut in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Schep de knoflookolie erdoor, bestrooi met de bieslook en serveer direct op voorverwarmde borden.

bereidingstip

Knoflook poffen kan ook prima in de oven, het duurt alleen iets langer. Snijd een stukje van de bovenkant van een een bol ongepelde knoflook en verpak in een stuk aluminiumfolie. Giet wat olijfolie erbij en vouw het pakketje goed dicht. Gaar circa 50 minuten in de oven (160ºC) tot de knoflook lekker zacht is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier