online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes

Wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes

ingredi├źnten

400 gram zalmfilets

4 eetlepels woksaus teriyaki

1 kilogram kruimige aardappel

3 eetlepels zonnebloemolie

700 gram wortels

1 ui

1 verse gember

100 milliliter melk

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels sesamzaad


  • 1 Schep de zalmblokjes om met de woksaus. Kook intussen de aardappels gaar.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de wortel. Voeg de ui en gember toe en fruit al roerend circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de aardappels af, laat droogstomen en stamp fijn. Roer de melk en olijfolie erdoor tot een romige puree en breng verder op smaak met zout en peper. Schep de gebakken wortel erdoor en houd warm in de pan.
  • 4 Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes op hoge stand 1 minuut rondom. Bestrooi met sesam en bak kort tot de sesamzaadjes licht verkleuren.
  • 5 Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de zalmblokjes erover.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 29 gram