online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Worteltaart met vanillevulling

Worteltaart met vanillevulling

ingrediënten

olie

2 eetlepels bloem

75 gram rozijnen

4 eieren

350 gram witte basterdsuiker

200 milliliter milde olijfolie

200 milliliter zonnebloemolie

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram cakemeel

1 theelepel kaneelpoeder

200 gram wortels

100 gram walnoten

250 gram mascarpone

50 gram poedersuiker

2 zakjes vanillesuiker


benodigdheden

springvorm

  • 1 Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem
  • 2 Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.
  • 3 Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.
  • 4 Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.
  • 6 Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.

bereidingstip

De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem.


voedingswaarde

energie 855 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 11 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier