voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
30 min.
klein gerecht, brunch
recepten Worteltaart-pannenkoek

Worteltaart-pannenkoek

ingredi├źnten

1 pak meergranen pannenkoekmix

1 liter melk

4 eieren

1 sinaasappel

300 gram wortels

boter

250 gram kwark

250 gram Griekse yoghurt

2 eetlepels honing

100 gram walnoten

100 gram pecannoten


  • 1 Voeg de helft van de melk toe aan de pannenkoekmix en mix tot een glad beslag. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor.
  • 2 Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Schep de wortel en sinaasappelrasp door het beslag.
  • 3 Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin dunne pannenkoeken van het beslag. Houd ze warm en vouw ze in vieren of dubbel.
  • 4 Meng het sinaasappelsap met de kwark, honing en noten en serveer bij de pannenkoeken.

bereidingstip

Combineer de wortel in dit recept met geraspte courgette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 17 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier