online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Worteltjestaart met roomkaasvulling

Worteltjestaart met roomkaasvulling

ingrediënten

700 gram wortels

250 gram lichtbruine basterdsuiker

4 eieren

150 gram witte basterdsuiker

150 gram suiker

250 milliliter zonnebloemolie

2 zakjes vanillesuiker

375 gram bloem

10 gram bakpoeder

2 theelepels koekkruiden

1 sinaasappel

100 gram walnoten

1 handje walnoot

50 gram blanke rozijnen

paaseitje

350 gram roomkaas naturel

100 gram kwark

100 gram poedersuiker


benodigdheden

2 springvormen

bakpapier

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de springvormen in.
  • 2 Meng de wortel met de lichtbruine basterdsuiker.
  • 3 Mix de eieren met de witte basterdsuiker, olie en vanillesuiker.
  • 4 Spatel de bloem, bakpoeder, koekkruiden, sinaasappelrasp (houd wat over voor de garnering), gehakte walnoten, rozijnen en een 1/2 theelepel zout erdoor. Schep de wortelrasp met suiker erdoor.
  • 5 Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en verdeel het beslag over de vormen.
  • 6 Bak de taarten circa 45 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een prikker in de taart te steken: wanneer deze er droog uit komt, is de taart gaar.
  • 7 Meng intussen voor de vulling de roomkaas met de kwark en poedersuiker.
  • 8 Neem de taarten uit de vormen en laat ze iets afkoelen.
  • 9 Bedek 1 taart met de helft van de vulling en leg de andere taart erop. Bestrijk met de rest van de vulling.
  • 10 Garneer met walnoten, sinaasappelrasp en eventueel wat paaseitjes.


voedingswaarde

energie 1035 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 18 gram