online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Worteltjestaart met roomkaasvulling

Worteltjestaart met roomkaasvulling

ingrediënten

700 gram wortels

250 gram lichtbruine basterdsuiker

4 eieren

150 gram witte basterdsuiker

150 gram suiker

250 milliliter zonnebloemolie

2 zakjes vanillesuiker

375 gram bloem

10 gram bakpoeder

2 theelepels koekkruiden

1 sinaasappel

100 gram walnoten

1 handje walnoot

50 gram blanke rozijnen

paaseitje

350 gram roomkaas naturel

100 gram kwark

100 gram poedersuiker


benodigdheden

2 springvormen

bakpapier

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de springvormen in.
  • 2 Meng de wortel met de lichtbruine basterdsuiker.
  • 3 Mix de eieren met de witte basterdsuiker, olie en vanillesuiker.
  • 4 Spatel de bloem, bakpoeder, koekkruiden, sinaasappelrasp (houd wat over voor de garnering), gehakte walnoten, rozijnen en een 1/2 theelepel zout erdoor. Schep de wortelrasp met suiker erdoor.
  • 5 Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en verdeel het beslag over de vormen.
  • 6 Bak de taarten circa 45 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een prikker in de taart te steken: wanneer deze er droog uit komt, is de taart gaar.
  • 7 Meng intussen voor de vulling de roomkaas met de kwark en poedersuiker.
  • 8 Neem de taarten uit de vormen en laat ze iets afkoelen.
  • 9 Bedek 1 taart met de helft van de vulling en leg de andere taart erop. Bestrijk met de rest van de vulling.
  • 10 Garneer met walnoten, sinaasappelrasp en eventueel wat paaseitjes.


voedingswaarde

energie 1035 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 18 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier