voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Wrap met spinazie, feta en tomaat

Wrap met spinazie, feta en tomaat

ingrediënten

4 tortillawraps

500 gram diepvriesspinazie

2 eetlepels zwarte olijven

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel honing

1 eetlepel paprikapoeder

150 gram feta

2 eetlepels pijnboompitten


  • 1 Leg de tortilla's even in een warme oven of anti-aanbakpan zodat ze warm en soepel worden.
  • 2 Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzing op de verpakking in de magnetron of in een pannetje. Druk in een zeef het vocht uit de spinazie.
  • 3 Roerbak de spinazie met de gehakte olijven in de olijfolie.
  • 4 Schep de honing, paprikapoeder, peper, zout en feta erdoor.
  • 5 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 6 Verdeel de spinazievulling over de tortilla's. Vouw ze tot een puntvormig zakje. Serveer ze rechtop in glazen of in hoge bakjes en strooi de pijnboompitten over de vulling.
  • 7 Serveer met een tomatensalade.

wijnadvies

Bij deze wraps past een Elzasser Pinot Blanc, een witte Bourgogne of een niet te zware Chardonnay van elders, uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld. (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 15 gram