online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Wrap met spinazie, feta en tomaat

Wrap met spinazie, feta en tomaat

ingrediënten

4 tortillawraps

500 gram diepvriesspinazie

2 eetlepels zwarte olijven

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel honing

1 eetlepel paprikapoeder

150 gram feta

2 eetlepels pijnboompitten


  • 1 Leg de tortilla's even in een warme oven of anti-aanbakpan zodat ze warm en soepel worden.
  • 2 Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzing op de verpakking in de magnetron of in een pannetje. Druk in een zeef het vocht uit de spinazie.
  • 3 Roerbak de spinazie met de gehakte olijven in de olijfolie.
  • 4 Schep de honing, paprikapoeder, peper, zout en feta erdoor.
  • 5 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 6 Verdeel de spinazievulling over de tortilla's. Vouw ze tot een puntvormig zakje. Serveer ze rechtop in glazen of in hoge bakjes en strooi de pijnboompitten over de vulling.
  • 7 Serveer met een tomatensalade.

wijnadvies

Bij deze wraps past een Elzasser Pinot Blanc, een witte Bourgogne of een niet te zware Chardonnay van elders, uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld. (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 15 gram