online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Yoghurt-roomtaart

Yoghurt-roomtaart

ingredi├źnten

200 gram bastognekoeken

100 gram boter

6 blaadjes gelatine

1 citroenen

5 eetlepels suiker

150 milliliter slagroom

375 milliliter Griekse yoghurt

12 witte chocoladepaaseitjes


benodigdheden

springvorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de vorm met bakpapier. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  • 3 Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem.
  • 4 Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie.
  • 5 Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met witte chocolade-paaseitjes en serveer hem in punten gesneden.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 6 gram