online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Yoghurt-semifreddo met aardbeien, bessensaus en pistachenootjes

Yoghurt-semifreddo met aardbeien, bessensaus en pistachenootjes

ingrediënten

100 gram ongezouten pistachenoten

250 milliliter slagroom

250 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels honing

200 gram aardbeien

200 gram aardbeien

250 gram blauwe bessen

2 eetlepels blauwe bessen

2 eetlepels crème de cassis

2 eetlepels bessenlikeur

2 eetlepels rode bessensap


  • 1 Neem het dessert circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Pureer de bessen met de likeur tot een dikke saus en verwarm tot lauwwarm.
  • 2 Schep deze saus op de yoghurt-semifreddo en bestrooi met wat bessen en de rest van de pistachenootjes.

bereidingstip

Bekleed timbaaltjes of kommetjes met vershoudfolie en laat wat folie over de rand hangen. Schep het yoghurtmengsel erin, dek af en laat bevriezen. Stort de semifreddo uit de vormpjes op bordjes en verdeel de saus eromheen.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt een Moscato d’Asti erg lekker of kies voor Cuvée 56 Frizzante Rosé.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 10 gram