voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
Recepten Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

ingrediënten

1 liter volle yoghurt

1 vanillestokje

700 gram rabarber

sinaasappel

2 eetlepels suiker

50 gram amandelschaafsel

2 eetlepels suiker

eiwit


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Leg een schone theedoek in een vergiet en zet deze in een kom zodat de vergiet de bodem niet raakt. amandelcrunch.
  • 2 Schenk de yoghurt erin en dek af met een overhangende doek of bord. Laat de yoghurt ongeveer 4 uur uitlekken in de koelkast.
  • 3 Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met het mes de zaadjes eruit.
  • 4 Roer de rabarber met de vanillezaadjes, het sinaasappelsap en de suiker goed door in een pan en breng aan de kook.
  • 5 Laat op lage stand in circa 15 minuten uit elkaar vallen en laat de rabarber afkoelen tot lauw.
  • 6 Verwarm de oven voor op 140°C. Vermeng de amandelen met de suiker en eiwit goed en spreid uit op een bakplaat met bakpapier.
  • 7 Bak in circa 20 minuten in de oven goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen.
  • 8 Schep de hangop uit de doek over in schaaltjes. Schep er een lepel rabarber bij en garneer met de amandelcrunch.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 14 gram