voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
recepten Yoghurtijs aardbei-vanille

Yoghurtijs aardbei-vanille

ingredi├źnten

250 gram aardbeien

2 eetlepels suiker

1 theelepel citroensap

350 milliliter vanilleyoghurt


benodigdheden

8 ijsvormpjes

  • 1 Pureer de aardbeien met de suiker, het citroensap en een snufje zout.
  • 2 Schep van de vanilleyoghurt 2 eetlepels in elk vormpje.
  • 3 Vul aan met 2 eetlepels aardbeiensaus en ga door met laagjes scheppen tot de vormpjes vol zijn. Vries in.

bereidingstip

Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen. . Sluit de vormen met de deksels en de stokjes. . Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram