voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
recepten Yoghurtijs aardbeien- chocolade

Yoghurtijs aardbeien- chocolade

ingredi├źnten

500 gram aardbeien

3 eetlepels sinaasappelsap

500 milliliter yoghurt

150 gram witte chocolade

150 gram pure chocolade


benodigdheden

6 ijsvormpjes

  • 1 Meng de aardbeien met het sinaasappelsap door de yoghurt.
  • 2 Schep het mengsel in de ijsvormpjes en vries in.
  • 3 Smelt de chocolade 2 minuten op 800 Watt in de magnetron of au bainmarie.
  • 4 Haal de bevroren ijsjes uit de vormpjes en doop ze voor de helft in de gesmolten chocolade.

bereidingstip

Tik altijd even met de ijsvorm- pjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen. . Sluit de vormen met de deksels en de stokjes. . Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier