voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
recepten Yoghurtijs chocolade-vanille met bramen

Yoghurtijs chocolade-vanille met bramen

ingredi├źnten

60 gram pure chocolade

1 eetlepel cacaopoeder

60 milliliter slagroom

1 eetlepel schenkstroop

1 eetlepel honing

600 milliliter yoghurt

2 theelepels vanille-essence

50 gram witte basterdsuiker

150 gram bramen


  • 1 Smelt de chocolade met de cacaopoeder, de slagroom en de schenkstroop of honing au bain-marie en roer goed.
  • 2 Laat de chocolade iets afkoelen en roer er 300 ml yoghurt door.
  • 3 Meng in een andere kom 300 ml yoghurt met de vanille-aroma en dee basterdsuiker.
  • 4 Schep 2 eetlepels van dit mengsel in de vormpjes. Leg er een laagje bramen op, vul af met de chocolade-yoghurt en vries in.

bereidingstip

Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen. . Sluit de vormen met de deksels en de stokjes. . Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram