online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Zalm-avocadobakje met basilicumdressing

Zalm-avocadobakje met basilicumdressing

ingrediënten

8 plakken diepvriesbladerdeeg

50 gram boter

1 avocado

1 eetlepel citroensap

1 bakje tuinkers

200 gram gerookte zalm

100 milliliter olijfolie

50 limoensap

50 milliliter citroensap

4 eetlepels basilicum

12 basilicumblaadjes


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de deeglapjes in vierkanten die groter zijn dan de muffinholtes.
  • 2 Bestrijk ze met boter en leg ze kruislings op elkaar in de holten van de vorm zodat het deeg iets overhangt.
  • 3 Bak de deegbakjes in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Laat ze iets afkoelen en wip ze daarna uit de vorm.
  • 5 Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap.
  • 6 Pureer voor de dressing alle ingrediënten, behalve de hele blaadjes basilicum.
  • 7 Vul de bakjes met een pluk tuinkers en met de zalm en de avocado.
  • 8 Sprenkel er basilicumdressing over. Zet de bakjes op 4 borden.
  • 9 Garneer met de basilicumblaadjes en de rest van de tuinkers en de basilicumdressing.


voedingswaarde

energie 725 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 15 gram