online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Zalm-broccolitaart

Zalm-broccolitaart

ingrediënten

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

250 gram broccoli

250 gram uien

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

400 gram roze zalm

2 eetlepels verse peterselie

3 eieren

150 milliliter kookroom

150 milliliter koffieroom

100 gram jongbelegen kaas

100 gram roomkaas naturel


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met de bladerdeegplakjes. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 2 Kook de broccoliroosjes 5 minuten (of 2 minuten, afgedekt, 800 Watt in de magnetron).
  • 3 Bak de ui met de knoflook goudbruin in olijfolie.
  • 4 Giet de zalm af, verwijder de graatjes en schep de vis en de peterselie door het ui-knoflookmengsel.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoliroosjes over de deegbodem en schep het vismengsel erop.
  • 6 Meng de eieren met de kookroom, peper, zout, geraspte kaas en roomkaas. Giet het eimengsel over de taart.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

wijnadvies

Extra feestelijk met een Verdicchio of een Siciliaanse witte wijn. Rosé mag ook, als het maar niet te zwaar is.


voedingswaarde

energie 795 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 41 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier