voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm ‘en croute’

Zalm ‘en croute’

ingrediënten

600 gram zalmfilets

1 citroen

2 teentjes knoflook

4 eetlepels platte peterselie

4 ansjovisfilets

2 eetlepels olijfolie

9 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 eieren


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Leg alle ingrediënten klaar. Snijd de zalmfilet in 4 porties en dep droog. Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de zalmfilet met citroensap en bestrooi met een beetje zout en peper.
  • 2 Meng de citroenrasp, knoflook, peterselie, ansjovis en 1 eetlepel olijfolie tot een gremolata.
  • 3 Leg 4 plakjes deeg naast elkaar en leg de zalmfilet erop. Verdeel de gremolata erover en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrijk de randen van het deeg met ei.
  • 4 Prik gaatjes in de andere plakjes deeg, leg deze erop en druk de randen op elkaar met de tanden van een vork.
  • 5 Snijd visjes uit het laatste deegplakje en plak ze met ei op de zalmpakketjes. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.
  • 6 Bak de zalmpakketjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Lekker met een venkelsalade met sinaasappel, Parmezaanse kaas en rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 40 gram