voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Zalm en garnalen met wittewijnsaus

Zalm en garnalen met wittewijnsaus

ingrediënten

4 zalmfilets

12 grote garnalen

4 takjes dille

1 theelepel citroenrasp

1 theelepel boter

1 sjalot

350 milliliter droge witte wijn

laurierblaadje

200 milliliter kookroom

visbouillontablet

1 theelepel citroensap


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Spoel de zalm en garnalen onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  • 2 Bestrooi de zalm rondom met zout en peper. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bak in de oven in 15-20 minuten medium gaar.
  • 3 Verwarm intussen de garnalen in de wijnsaus en laat minimaal 1 minuut koken.
  • 4 Serveer de zalm met de saus en garneer met een takje dille. Bestrooi met de citroenrasp en versgemalen peper.

bereidingstip

Lekker met aardappel-courgetterondjes, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/aardappel-courgetterondjes-met-salie/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Zalm, boter en room. Dat vraagt om een witte wijn met een vetje: Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 38 gram