voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm en garnalen met wittewijnsaus

Zalm en garnalen met wittewijnsaus

ingrediënten

4 zalmfilets

12 grote garnalen

4 takjes dille

1 theelepel citroenrasp

1 theelepel boter

1 sjalot

350 milliliter droge witte wijn

laurierblaadje

200 milliliter kookroom

visbouillontablet

1 theelepel citroensap


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Spoel de zalm en garnalen onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  • 2 Bestrooi de zalm rondom met zout en peper. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bak in de oven in 15-20 minuten medium gaar.
  • 3 Verwarm intussen de garnalen in de wijnsaus en laat minimaal 1 minuut koken.
  • 4 Serveer de zalm met de saus en garneer met een takje dille. Bestrooi met de citroenrasp en versgemalen peper.

bereidingstip

Lekker met aardappel-courgetterondjes, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/aardappel-courgetterondjes-met-salie/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Zalm, boter en room. Dat vraagt om een witte wijn met een vetje: Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 38 gram