voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm-groentepakketje uit de oven

Zalm-groentepakketje uit de oven

ingrediënten

100 gram witte kool

100 gram shiitakes

2 lente-/bosuitjes

2 zalmfilets

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels verse peterselie

citroen


benodigdheden

aluminiumfolie

bakplaat

  • 1 Bestrooi de geschaafde kool met een klein beetje zout en laat de kool een half uur staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de steeltjes van de shii-take. Snijd de hoed in plakjes. Maak de lente-bosuitjes schoon. Verwijder het buitenste vliesje, de worteltjes en het lelijke gedeelte van het groene loof.
  • 3 Controleer de zalmfilets op achtergebleven graten. Trek de graatjes er met behulp van een pincet uit. Bestrooi de filets met zout en peper.
  • 4 Leg twee royale, dubbelgevouwen stukken aluminiumfolie klaar die groot genoeg zijn om groente en vis in te verpakken. Smeer het middengedeelte van de folie in met olie. Het ingesmeerde deel moet even groot zijn als de filet.
  • 5 Schep hier een laagje witte kool op en bestrooi met peterselie. Leg op de kool eerst de plakjes shii-take en vervolgens de zalmfilet. Leg bovenop de zalmfilet een plakje citroen en een lente-uitje. Vouw de aluminiumfolie om vis en groente heen. Zorg ervoor dat de naad zich aan de bovenkant bevindt en dat de dichtgevouwen zijkanten iets omhoog wijzen zodat er geen vocht uit kan lopen.
  • 6 Leg de pakketjes in de oven en laat de zalm in ongeveer 25 minuten gaar worden. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de vis.
  • 7 Leg de pakketjes op de borden en vouw ze open.

wijnadvies

Een glas muscadet sur lie of Entre-deux-mers maakt het geheel nog aangenamer met een minimum aan calorieën.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 43 gram