online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus

Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus

ingrediënten

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

4 moten zalmfilets

2 sjalotjes

1 eetlepel verse dille

2 eetlepels verse peterselie

1 eidooier

100 gram roquefort

200 milliliter kookroom

50 milliliter vermout

50 milliliter medium sherry


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de vismoten in met peper en zout. Meng de groene kruiden en bedek de zalm ermee. Strooi de sjalotjes erop.
  • 2 Leg de moten tussen 2 bladerdeeglapjes. Bestrijk de deegranden met water. Druk de deegranden goed aan, rol ze iets op of kartel ze met een vork. Bestrijk de zalmpakketjes met losgeklopte eidooier.
  • 3 Leg de vispakketjes op een ingevette bakplaat. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 4 Verkruimel intussen de roquefort. Verwarm de kookroom en vermout. Laat de kaas erin smelten. Roer het mengsel tot een gladde saus. Presenteer deze bij de zalmpakketjes.
  • 5 Lekker met aardappelkroketjes en peultjes met worteltjes.

wijnadvies

Voor een feestelijke begeleiding schenkt u hier een Elzasser riesling of een op fust gerijpte chardonnay.


voedingswaarde

energie 830 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 37 gram