online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm met asperges en witte wijnsaus

Zalm met asperges en witte wijnsaus

ingrediënten

2 kilogram witte asperges

4 zalmfilets

2 eetlepels boter

2 eetlepels olie

2 eieren

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

150 milliliter droge witte wijn

125 gram crème fraîche

50 gram roomboter

1 bosje verse dille


  • 1 Kook de eieren voor de saus hard, laat ze afkoelen en pel ze. Schil de asperges en snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges eraf. Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe. Kook de asperges in circa 20 minuten beetgaar.
  • 2 Bak de stukken zalm in de hete olie of boter; eerst op de vleeskant en laat ze daarna op de velkant gaar worden. Bestrooi ze met wat zout en peper.
  • 3 Fruit de gesnipperde sjalot voor de saus glazig in de olie en pers er de knoflook bij. Breng met de wijn aan de kook en laat inkoken tot de wijn vrijwel geheel verdampt is.
  • 4 Roer eerst de crème fraîche en daarna de fijngehakte eieren door de saus. Klop de boter klontje voor klontje door de saus en roer er kort voor het serveren de fijngehakte dille door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de vis op een voorverwarmde schaal, schep er de asperges naast en overgiet met de saus.
  • 6 Lekker met gekookte krieltjes.

bereidingstip

Bestrooi de krieltjes met fijngehakte peterselie.

wijnadvies

Lekker met een gekoelde, witte Sancerre.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 39 gram