voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm met bieslook-mosterdpanade

Zalm met bieslook-mosterdpanade

ingredi├źnten

1 bosje bieslook

125 gram boter

50 gram broodkruim

2 eetlepels grove mosterd

1 theelepel citroenrasp

500 gram diepvrieszalmfilets

4 citroenen


benodigdheden

vershoudfolie

4 kleine ovenschalen

  • 1 Begin met de panade (dit kan een dag van tevoren): meng de bieslook, de boter, het broodkruim, de mosterd, de citroenrasp en zout en peper.
  • 2 Rol deze massa iets uit tussen plastic folie. Vorm er 4 plakken van en leg ze in de diepvries.
  • 3 Leg de vis, verdeeld in 4 porties, in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
  • 4 Verdeel de panadeplakken over de vis, leg er de plakjes citroen op en zet het gerecht niet te dicht onder een hete ovengrill zodat de vis in 5-7 minuten gaar en lichtbruin wordt.

wijnadvies

Zowel Chardonnay als Sauvignon Blanc passen bij dit gerecht. Onze sappige Chablis is een feestelijke keuze. Maar ook de Sea Breeze Sauvignon Blanc zorgt voor iets extra’s aan tafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 27 gram