online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook

Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook

ingredi├źnten

bol knoflook

50 milliliter olijfolie

400 gram bloemkolen

citroen

1 verse gember

1 sjalot

1 bos peterselie

1 bos oregano

1 bos tijm

4 zalmmoten

4 bladeren radicchio

4 bladeren romainesla


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Schep de bloemkoolkorrels in een schaal en breng op smaak met zout en peper, citroenrasp en -sap, gember en 2 eetlepels olijfolie. Schep als laatste de sjalot en verse kruiden erdoorheen.
  • 2 Verwarm een koekenpan en bestrijk de bodem licht met olie. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan en bak op middelhoge stand in circa 3 minuten bijna gaar.
  • 3 Bak de zalm in de laatste minuut nog heel even aan de andere kant. Leg de zalm met de huid naar boven op borden en druppel er wat knoflookolie over.
  • 4 Bestrooi met de oregano of tijm.
  • 5 Serveer de bloemkoolcouscous in losse ‘kommetjes’ van de slabladeren.

bereidingstip

Het restant van de knoflookolie kun je in een afgesloten pot een paar dagen bewaren en gebruiken als smaakmaker in bijvoorbeeld sauzen en soepen.

wijnadvies

Chardonnay van Bourgogne, Koopmanskloof of Hacienda.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram