voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
bijgerecht
recepten Zalm met hummus en dukkah

Zalm met hummus en dukkah

ingrediënten

2 eetlepels hazelnoten

2 eetlepels sesamzaad

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel gedroogde tijm

400 gram kikkererwten

1 citroen

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels sesampasta

1 stuk zalmfilet

4 stukken zalmfilets

1 granaatappel

1 handje koriander


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

  • 1 Rooster voor de dukkah de hazelnoten, sesam, komijn en korianderpoeder circa 3 minuten in een droge, hete koekenpan tot het mengsel begint te geuren.
  • 2 Laat even afkoelen, voeg de tijm toe en mix het geheel grof in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg 2 theelepels grof zout toe, schep in een kommetje en houd apart.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal intussen de kikkererwten, citroensap, knoflook, olijfolie en eventueel de sesampasta (tahin) tot een romige hummus.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in een ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 5 Klop intussen de pitjes uit de granaatappel. Neem de zalm uit de oven, bestrijk royaal met hummus en bestrooi met de dukkah, granaatappelpitjes en koriander.
  • 6 Lekker met couscous en gegrilde groenten.

wijnadvies

Kies bij dit visgerecht gerust voor een rode wijn als Ana Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 36 gram