online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
bijgerecht
Recepten Zalm met hummus en dukkah

Zalm met hummus en dukkah

ingrediënten

2 eetlepels hazelnoten

2 eetlepels sesamzaad

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel gedroogde tijm

400 gram kikkererwten

1 citroen

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels sesampasta

1 stuk zalmfilet

4 stukken zalmfilets

1 granaatappel

1 handje koriander


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

  • 1 Rooster voor de dukkah de hazelnoten, sesam, komijn en korianderpoeder circa 3 minuten in een droge, hete koekenpan tot het mengsel begint te geuren.
  • 2 Laat even afkoelen, voeg de tijm toe en mix het geheel grof in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg 2 theelepels grof zout toe, schep in een kommetje en houd apart.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal intussen de kikkererwten, citroensap, knoflook, olijfolie en eventueel de sesampasta (tahin) tot een romige hummus.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in een ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 5 Klop intussen de pitjes uit de granaatappel. Neem de zalm uit de oven, bestrijk royaal met hummus en bestrooi met de dukkah, granaatappelpitjes en koriander.
  • 6 Lekker met couscous en gegrilde groenten.

wijnadvies

Kies bij dit visgerecht gerust voor een rode wijn als Ana Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 36 gram