online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm met kappertjes en limoensaus

Zalm met kappertjes en limoensaus

ingrediënten

4 diepvrieszalmfilets

1 eetlepel bloem

2 eetlepels olijfolie

1 limoen

1 limoen

2 teentjes knoflook

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels boter


  • 1 Bestrooi de zalmfilets rondom met zout en peper en bestuif ze dan met bloem. Verwarm de oven voor op 75°C.
  • 2 Verwarm de olie en bak de zalmfilets aan elke kant 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm in de oven.
  • 3 Bak de plakjes limoen in dezelfde pan om en om bruin. Leg op elk stuk zalm 2 plakjes limoen.
  • 4 Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de limoenrasp en knoflook toe aan de olie.
  • 5 Fruit dit een paar minuten en voeg dan het limoensap, de kappertjes en de boter toe.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron. Laat de boter al roerende smelten en giet deze saus over de zalmfilets. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met rijst en sugarsnaps of wortellinten.

wijnadvies

Lekker met Sauvignon Blanc. Wil je toch wat voller? Kies dan voor een niet al te zware Chardonnay van Monastier, Jean Sablenay of Danie de Wet.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 26 gram