online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Zalm met kruidenkrieltjes en tapenade

Zalm met kruidenkrieltjes en tapenade

ingrediënten

4 zalmfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels tijm

450 gram krieltjes

250 gram haricots verts

4 eetlepels olijfolie

100 gram boter

2 sjalotjes

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

1 theelepel rozemarijn

1 eetlepel basilicum

1 citroen

2 teentjes knoflook

150 gram zwarte olijven

4 ansjovisfilets

50 gram kappertjes

2 eetlepels olijfolie extra vergine


  • 1 Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper. Bestrooi met 1 theelepel tijm en zet in de koelkast.
  • 2 Kook de krieltjes in 3-4 minuten beetgaar. Kook de haricots verts 3-4 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Pureer de ingrediënten voor de tapenade.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en 50 gram boter en bak hierin de krieltjes goudbruin. Schep de haricots verts, sjalotjes en tomaatjes erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Schep de rest van de tijm, de rozemarijn en basilicum erdoor.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en boter in een andere koekenpan en bak hierin de zalm circa 2 minuten per kant. Serveer de vis op de krieltjes en groenten.
  • 5 Schep een lepeltje tapenade op de vis, serveer de rest van de tapenade erbij en garneer met een partje citroen.

wijnadvies

Kies voor kruidig wit bij dit recept, zoals Poème Marsanne Viognier.


voedingswaarde

energie 770 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 31 gram