voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm met limoen

Zalm met limoen

ingrediënten

600 gram zalmfilets

1 limoen

100 milliliter woksaus teriyaki

1 lente-/bosui

1 limoen


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal.
  • 2 Halveer de limoen. Rasp de schil van 1/2 limoen en houd de rasp apart.
  • 3 Knijp de geraspte limoen uit boven de zalm en bestrijk de zalm met de woksaus. Laat even marineren.
  • 4 Bak de zalm 12-15 minuten in het midden van de oven. Snijd de overige 1/2 limoen in partjes.
  • 5 Bestrooi de zalm met de bosui en garneer met partjes limoen.
  • 6 Lekker met (kokos)rijst.

bereidingstip

Vervang de woksaus teriyaki (honing) door woksaus hoisin.. Neem kabeljauw- of tiliapiafilet in plaats van zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram