online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm met paddestoelen-roomsaus

Zalm met paddestoelen-roomsaus

ingrediënten

400 gram gemengde paddenstoelen

30 gram boter

4 zalmmoten

1 glas droge witte wijn

125 milliliter slagroom

1 eetlepel maizena

1 eetlepel verse dille

1 eetlepel verse peterselie

citroen


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd grotere paddenstoelen in plakjes. Verwijder de steeltjes bij de shii-take.
  • 2 Leg de zalmmoten in de schaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elke moot een klein klontje boter. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 3 Doe de schaal met zalmmoten in de oven en laat de vis in circa 20 minuten nét gaar worden.
  • 4 Verhit intussen de overgebleven boter in een koekenpan en bak de paddestoelen snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi de paddestoelen met zout en peper.
  • 5 Giet de wijn en de slagroom bij de paddestoelen. Verwarm door en door. Roer een klein beetje water door de maïzena. Bind de dunne saus door de maïzena er door te roeren.
  • 6 Verdeel de paddestoelen over de borden. Schep de zalmmoten en de saus er bovenop. Schep ook wat saus om de zalm heen en strooi daar fijngehakte dille op. Garneer het gerecht met een plakje citroen.
  • 7 Geef bij dit gerecht pasta of rijst.

wijnadvies

Verwen uzelf met een voortreffelijke Duitse Classic Riesling of een Elzasser Riesling.


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 29 gram