voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalm met prei en noten

Zalm met prei en noten

ingrediënten

600 gram zalmfilets

2 sinaasappels

5 sneeën volkorenbrood

50 gram walnoten

1 prei

100 gram vloeibaar bakproduct

100 gram boter

1 eidooier


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en maal er royaal peper over. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat.
  • 2 Rasp de schil van 1 sinaasappel en verdeel de andere sinaasappel in partjes.
  • 3 Meng het broodkruim met de walnoten, prei en geraspte sinaasappelschil. Verwarm het bakproduct en bak het broodkruimmengsel 2-3 minuten. Breng op smaak met zout.
  • 4 Bestrijk de vis met eidooier, verdeel het broodmengsel erover en druk het een beetje aan.
  • 5 Zet de vis circa 15 minuten in het midden van de oven tot deze gaar is en de bovenkant krokant is.
  • 6 Serveer de zalm met partjes sinaasappel.
  • 7 Lekker met worteltjes en peultjes, gebakken aardappels en tartaarsaus.

bereidingstip

Zelf tartaarsaus maken doe je zo: Meng 150 ml mayonaise of 75 ml mayonaise en 75 ml crème fraîche met 1 eetlepel gehakte kappertjes, 1 eetlepel gehakte augurk, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 gesnipperd sjalotje, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 38 gram