voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Zalmburger met dille en rode ui

Zalmburger met dille en rode ui

ingredi├źnten

600 gram zalmfilets

1 rode ui

bosje verse dille

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel citroenrasp

komkommer

venkelknol

1 eetlepel olijfolie

citroensap

4 zachte witte bollen

4 briochebroodjes

4 eetlepels tartaarsaus

10 gram rucola


  • 1 Snijd of hak de zalmfilet zeer fijn, bij voorkeur in een keukenmachine.
  • 2 Meng de gehakte zalm met de ui, dille en citroenrasp. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
  • 3 Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 4 Meng intussen de komkommer met de venkel en breng op smaak met citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  • 5 Bestrijk de zalmburgers met de olie en gril ze aan beide kanten circa 2 minuten op de barbecue.
  • 6 Snijd de broodjes open en beleg ze met de komkommer-venkelsalade. Leg een zalmburger erop, verdeel er wat tartaarsaus over en garneer met een pluk rucola. Dek af met een broodkapje. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 36 gram