online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalmburger met dille en rode ui

Zalmburger met dille en rode ui

ingredi├źnten

600 gram zalmfilets

1 rode ui

bosje verse dille

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel citroenrasp

komkommer

venkelknol

1 eetlepel olijfolie

citroensap

4 zachte witte bollen

4 briochebroodjes

4 eetlepels tartaarsaus

10 gram rucola


  • 1 Snijd of hak de zalmfilet zeer fijn, bij voorkeur in een keukenmachine.
  • 2 Meng de gehakte zalm met de ui, dille en citroenrasp. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
  • 3 Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 4 Meng intussen de komkommer met de venkel en breng op smaak met citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  • 5 Bestrijk de zalmburgers met de olie en gril ze aan beide kanten circa 2 minuten op de barbecue.
  • 6 Snijd de broodjes open en beleg ze met de komkommer-venkelsalade. Leg een zalmburger erop, verdeel er wat tartaarsaus over en garneer met een pluk rucola. Dek af met een broodkapje. Serveer direct.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 36 gram