voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Zalmburger met tomaat en pestocrème

Zalmburger met tomaat en pestocrème

ingrediënten

400 gram zalmfilets

1 eiwit

50 gram broodkruim

1 sjalot

1 eetlepel bloem

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

4 focaccia's

4 ciabattabroodjes

50 gram rucola

125 milliliter mascarpone

3 eetlepels pesto


  • 1 Doe de zalm, het eiwit, broodkruim, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en draai tot de zalm fijngehakt, maar geen puree is.
  • 2 Maak het mengsel eventueel eerder en zet het in de koelkast.
  • 3 Vorm er met met bloem bestoven handen 4 burgers van en bak ze 2-3 minuten per kant in 2 eetlepels olie.
  • 4 Meng de rest van de olie met knoflook en bestrijk de snijkanten van het brood met dit mengsel. Verwarm de ovengrill.
  • 5 Verdeel de rucola over het brood. Meng de mascarpone met de pesto.
  • 6 Leg de burgers met de pestocrème erop kort onder de hete grill. Serveer de zalmburgers op de broodjes met rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 31 gram