online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalmburger met tomaat en pestocrème

Zalmburger met tomaat en pestocrème

ingrediënten

400 gram zalmfilets

1 eiwit

50 gram broodkruim

1 sjalot

1 eetlepel bloem

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

4 focaccia's

4 ciabattabroodjes

50 gram rucola

125 milliliter mascarpone

3 eetlepels pesto


  • 1 Doe de zalm, het eiwit, broodkruim, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en draai tot de zalm fijngehakt, maar geen puree is.
  • 2 Maak het mengsel eventueel eerder en zet het in de koelkast.
  • 3 Vorm er met met bloem bestoven handen 4 burgers van en bak ze 2-3 minuten per kant in 2 eetlepels olie.
  • 4 Meng de rest van de olie met knoflook en bestrijk de snijkanten van het brood met dit mengsel. Verwarm de ovengrill.
  • 5 Verdeel de rucola over het brood. Meng de mascarpone met de pesto.
  • 6 Leg de burgers met de pestocrème erop kort onder de hete grill. Serveer de zalmburgers op de broodjes met rucola.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 31 gram