online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
Recepten Zalmcarpaccio met oosterse dressing

Zalmcarpaccio met oosterse dressing

ingrediënten

300 gram gerookte zalm

2 eetlepels citroensap

2 lente-/bosuitjes

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel Japanse sojasaus

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels Thaise vissaus

2 eetlepels witte wijnazijn

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel sesamolie


  • 1 Verdeel de gerookte zalmfilet over 4 borden. Maal er peper over en besprenkel de vis met citroensap. Houd wat van het groen van de bosui apart voor de dressing.
  • 2 Verdeel de uiringetjes over de zalm. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg het uitjesloof toe.
  • 3 Sprenkel een beetje dressing over de zalm en geef de rest er apart bij.

bereidingstip

Geef er repen geroosterd pitabrood of naanbrood met knoflookolie (roerbakolie of arachideolie met een geperst teentje knoflook) bij.

wijnadvies

Een verrukkelijk voorgerecht, maar met het citroensap, de uitjes, de zoute vissaus en de zoetere sojasaus is het vrij moeilijk combineren. Kies voor een exotische Chenin Blanc, uit Zuid-Afrika


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 17 gram