voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Zalmcarpaccio met rucola en krab

Zalmcarpaccio met rucola en krab

ingrediënten

200 gram surimi krabvlokken

200 gram krabsticks

300 gram gerookte zalm

1 eetlepel sesamzaad

2 lente-/bosuitjes

75 gram rucola

1 citroen

eetlepel sesamolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel sojasaus

1 teentje knoflook

1 eetlepel verse koriander

1 eetlepel kappertjes


  • 1 Haal de krabvlokken een beetje uit elkaar of snijd de krabsticks iets kleiner.
  • 2 Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar op 4 borden. Rooster de sesamzaadjes in een hete droge koekenpan goudbruin in 1 minuut. Als de zaadjes opspatten zijn ze goed.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de dressing. Schep de bosuitjes door de krabvlokken.
  • 4 Leg een pluk rucola op de zalm. Verdeel daarover de krab met bosui als een soort nestje.
  • 5 Giet de dressing erover. Garneer met citroen en strooi de sesamzaadjes erover.

wijnadvies

Sauvignon blanc of een lichte chardonnay. Ook aangenaam met riesling of Oostenrijkse Grüner Veltliner. Heel verrassend met zo’n vrolijk schuimende Prosecco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 22 gram